Sång vid begravning

Sång vid begravning

Att sjunga och spela vid begravningar är mycket känslofyllt, och ofta kan det kännas svårt. Men just därför tycker jag det är bland det viktigaste jag ägnar mig åt. Jag upplever det som mycket starkt att få bidra till de anhörigas viktiga stund, och jag ser det som ett stort förtroende att få vara med.

Jag fokuserar alltid på att förmedla texten till er anhöriga. En text som berör och känns rätt för stunden är det viktigaste vid begravningen, tillsammans med toner som väcker känslor i den svåra stunden. Musiken skapar jag min egen version av – en stämningsfull tolkning som får rama in texten och stunden. Sångerna väljer givetvis ni själva. Kanske önskar ni en av den avlidnes favoritlåtar? Eller någon låt som ni har gemensamma minnen till? Eller så finns det något i låttexten som påminner om den avlidne. Om ni vill så hjälps vi åt att fundera kring sånger för att komma fram till rätt låtval.

Kompar gör jag själv, på piano eller gitarr beroende på sångerna och era önskemål.

Har du funderingar kring begravningsmusik eller söker du solist till en sorgestund? Varmt välkommen att höra av dig till mig om du vill veta mer.

Tips på sånger till begravning och minnesstund

Behöver ni hjälp och inspiration i låtvalet? Välkommen att ta del av min tipslista på Spotify.

Vid begravningar samarbetar jag ofta med den kompetenta och varma begravningsbyrån Tidevarv. Men många gånger anlitas jag även direkt av de anhöriga.

Önskar du anlita mig som solist vid begravningen?

Lyssna:

Jag samarbetar med begravningsbyråerna Tidevarv och Fenix Begravning.