Frågor & svar

Frågor & svar

Undrar du över något annat än det du kan läsa här? Välkommen att höra av dig!

Hur gör man för att boka dig?

Hör av dig via mejl och berätta lite om din högtid. Om du inte vet så mycket ännu, så räcker det bra med datumet. Tveka inte att fråga om du undrar över något, stort som smått.

Hur går det till sen?

Ibland träffar jag mina kunder i förväg, men oftast hörs vi bara per mejl och telefon. Låtvalet gör ni förstås själva, men om ni behöver inspiration eller vägledning hjälper jag er gärna. När låtvalet är färdigt meddelar ni mig vad ni önskar. Vid begravningar sker planeringen mer koncentrerat under kortare tid, så då brukar jag ha tätare kontakt med de anhöriga. Vid vigslar kan planeringen vara utspridd över flera månader, och då hörs vi när det dyker upp funderingar. Jag är på plats i god tid innan vigseln eller begravningen, för att ställa i ordning det jag behöver innan era gäster anländer.

Hur långt i förväg behöver man boka?

Det är olika – ibland är jag bokad ett år i förväg men ofta har jag möjlighet att tacka ja även om ni är sent ute. Begravningar är enklare eftersom det gäller vardagar, då kan jag i regel alltid. Men inför sommarbröllopet kan det vara bra att höra sig för några månader i förväg, lördagarna bokas fort upp. Bröllop under resten av året behöver oftast inte bokas lika långt i förväg.

Vad kostar det att anlita dig?

Mitt arvode skiftar rätt mycket, så det är svårt att ge en generell prisuppgift. Det som påverkar priset är främst plats/ort och vilken utrustning jag behöver ta med. När det gäller mingelmusik så påverkas priset även av speltiden. Hör gärna av dig och berätta lite mer om just din högtid, så ger jag dig ett exakt pris.

Har du F-skattsedel?

Ja, jag driver företag sedan många år och betalar företagsskatt.

tar du med den utrustning som behövs?

Jag tar alltid med gitarren om den behövs. I kyrkan behövs aldrig mer än det, eftersom där finns mikrofon och piano. Vid utomhusceremonier kan det ibland behövas piano beroende på låtval, samt förstärkning beroende på antal gäster. I så fall ordnar jag det.

Var arbetar du, geografiskt?

Jag bor i Stockholm och arbetar främst i angränsande län. Men vigslar och begravningar i Norrland eller Skåne förekommer också.

Hur ska man tänka när man väljer låtar?

Tänk inte att ni måste välja något vanligt eller “korrekt”. Alla låtar kan nämligen göras i en passande, stämningsfull version. Så fokusera på att ni tycker om texten och berörs av den. Välj kanske något som ni har minnen till, något som får er att tänka på en viss händelse eller person, eller en låt vars text känns rätt i hjärtat. Rock kan bli jazz, schlager kan bli singer-songwriter, techno kan bli visa – allt är möjligt! Hör gärna av dig om du har funderingar kring specifika låtar och undrar vad jag kan göra av dem.

Behöver du inspiration? Kika på mina tipslistor i Spotify, för bröllop eller för begravning.

Hur många låtar ingår när du sjunger vid vigsel eller begravning?

För mig spelar det ingen större roll om det gäller en eller fyra låtar. Men i vigsel- eller begravningsprogrammet ryms ofta två solosånger. Det beror på hur många psalmer eller annan musik man väljer att ha i programmet. Prästen eller officienten hjälper er att komma fram till vilka musikinslag som ska ingå i ceremonin.

Vi ska gifta oss och älskar en technolåt och en rocklåt – är det ens möjligt att få höra dem vid vigseln?

Absolut – allt är möjligt! Alla låtar går att framföra som stämningsfulla vigselversioner. Och om ni vill höra låtarna så nära originalet som möjligt: det är okej med elgitarr och lite drag i kyrkan!

Har du referenser i form av tidigare kunder?

Absolut, läs här vad tidigare kunder sagt.

Önskar du anlita mig som solist vid begravningen?

Lyssna: